Közúti ellenőrzések

2022.02.12. 17:30

Ezer fölötti autós volt szabálytalan januárban

A hónap mérlege az utakon: 622 helyszíni bírság, 380 feljelentés.

ÉM

A közúti ellenőrzések során a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai január hónapban több szabályszegő sofőrrel szemben tették meg a szükséges intézkedéseket. A rendőrök 2022 januárjában 622 helyszíni bírságot szabtak ki, és 380 esetben szabálysértési feljelentéssel éltek olyanokkal szemben, akik megszegték a közlekedésbiztonságot szolgáló szabályokat.

 

Nem kötik be 

 

A járőrök az adott időszakban a rendőrkapitányság illetékességi területén történt intézkedéseik során legtöbbször a biztonsági öv használatának elmulasztásával, a tilos jelzés figyelmen kívül hagyásával, a kézben tartott mobiltelefon használatával vagy éppen a járművek nem megfelelő műszaki állapotával találkoztak. Mindezek következményeként a rendőrség január hónapban 275 esetben szabott ki közigazgatási bírságot, és 622 alkalommal élt helyszíni bírsággal. Az összegzett adatok közül ki kell emelni, hogy a rendőrök 69 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Az ittas járművezetés gyanúja miatt 33 büntetőeljárás indult, a helyszínen bevont vezetői engedélyek mellett. Az alkoholteszter 31 kerékpárosnál is pozitív értéket mutatott! Engedély nélküli vezetés miatt 31 szabálysértési eljárás indult, míg eltiltás hatálya alatt történő járművezetés miatt 9 büntetőeljárást kezdeményezett a hatóság. 

 

Február első hete sem sikerült fényesre a megye útjain. Január 31-e és február 6-a között 74 közúti közlekedési baleset történt, ebből 4 balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 28 ittasan, illetve 2 bódultan a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában