Ítélet

2022.02.21. 16:23

Enyhítette a törvényszék az emődi telephelyen történt fegyveres rablás elkövetőinek büntetését

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. február 21-én ítéletet hozott annak a két férfinak az ügyében, akik 2020 augusztusában egy emődi telephelyen fegyveresen rabolták ki a sértettet.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint a vádlottak előzetesen megállapodtak, hogy az egyikük által ismert emődi telephelyen készpénzt vesznek magukhoz. Arcukat eltakarva, gáz-riasztó pisztollyal érkeztek a helyszínre, ahol a sértett éppen rakodási munkát végzett. Őt a II. rendű vádlott gázspray-vel fújta le és a gépjárműbe próbálta zárni, de a sértettnek sikerült kiszabadulnia, azután dulakodni kezdtek. Eközben az I. rendű vádlott a sértett tárcáját, benne iratait és mintegy egymillió forint készpénzt vett magához, majd távozott, őt követte a dulakodással felhagyó II. rendű vádlott is. A sértett utánuk indult, amelyre válaszként a II. rendű vádlott néhány méter távolságból több lövést adott le a nála lévő gáz-riasztó pisztolyból.

 

Az elsőfokon eljárt Miskolci Járásbíróság társtettesként, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt az I. rendű vádlottat 13 év, míg a II. rendű vádlottat 8 év szabadságvesztésre, valamint a rendiség sorrendjében 10 év, illetve 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az I. rendű vádlottat a bíróság kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

 

Az ítélettel szemben vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést. A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék a terheltek javára értékelhető enyhítő körülményeket nagyobb nyomatékkal vette figyelembe és a szabadságvesztés-büntetést az I. rendű vádlott esetében 11 évre, a II. rendű vádlott vonatkozásában 6 évre enyhítette, egyebekben helybenhagyta a döntést.

 

Az ítélet jogerős - közölte a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában