Szabálysértés és fenyegetés

2022.02.23. 09:08

A rendőrtiszt előtt fenyegette meg az idős asszonyt: „Tudom, hol laksz, úgy beszéljél!”

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen kényszerítés hatósági eljárásban vétsége miatt. Az elkövető a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság hivatali helyiségében egy szembesítés során a rendőrtiszt jelenlétében fenyegette meg az általa korábban elkövetett szabálysértés sértettjét, egy időkorú asszonyt.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi a 94 éves asszony sérelmére magánlaksértés szabálysértését követte el, amely miatt ellene a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárás indult. Az ügyben 2021. október végén, a délutáni órákban, a rendőrségen tartott szembesítésen az időskorú sértett terhelő nyilatkozatot tett a vádlottra. A férfi ekkor annak érdekében, hogy a sértett ezt ne folytassa, a kihallgatást vezető rendőrtiszt jelenlétében azzal a kijelentéssel fenyegette meg, hogy „Tudom, hol laksz, úgy beszéljél!”.

 

A rendőr azonnal rendre utasította a vádlottat, aki viszont erre hangosan kiabálni kezdett. Ettől a magatartástól, illetőleg a fenyegetéstől a sértett annyira megijedt, hogy sírva fakadt, és attól tartva, hogy a férfi felkeresi őt, és esetleg bántalmazni fogja, a továbbiakban már nem tett vallomást.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában