Katasztrófavédelmi összefoglaló

2022.02.15. 07:30

293 alkalommal riasztották a tűzoltókat a megyében a 6. héten

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 293 alkalommal riasztották, amiből 183 tűzoltás volt.

Fotó: Dojcsák Dávid tű. szds.

Kamionnal ütközött egy kisbusz a 39-es főúton, Rátkánál február 10-én. A műszaki mentéshez a szerencsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy gépjárműfecskendővel vonultak a balesethez. Az egység feszítővágóval kiszabadította a kisbusz sofőrjét, átadta a mentőknek és áramtalanította az érintett járműveket.

 

Kigyulladt egy második emeleti lakás Kazincbarcikán, a Csokonai utcában február 13-án. A tűzesethez a helyi és a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak, kiérkezésük előtt a lakónak sikerült elhagyni a lakását. A lángokat, amelyek a konyhában keletkeztek, az egységek megfékezték és eloltották, valamint átszellőztették és átvizsgálták a négyemeletes társasházat. A munkálatok a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett zajlottak. A tűz miatt huszonnégy lakónak kellett elhagyni az épületet, részükre egy autóbusz érkezett, amelyen várakozhattak, illetve az önkormányzat melegedőhelyet biztosított. Az eset során senki sem sérült meg, azonban a tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált. A lakó elhelyezésében a rokonai segítettek.

 

Kigyulladt egy lakóházhoz épített melléképület tetőszerkezete Monajon, a Béke utcában február 13-án. A tűzesethez az encsi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. Az egységek kiérkezéséig próbálták eloltani a tüzet, azonban nem jártak sikerrel. A tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal fojtották el a lángokat, amelyek a csaknem ötven négyzetméteres, kazánházként használt épületrész teljes tetőszerkezetét érintették és a háztetőt is megrongálták öt négyzetméteren. Az eset során senki sem sérült meg – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában