Viharkárok

2022.01.30. 10:46

Viharos szél Borsodban: eldőlt szobor, leszakadt vezetékek, útlezárás, kidőlt fák - Óráról órára itt!

Főleg kidőlt fákról, oszlopokról, megrongált tetőkről érkeztek bejelentések.

Forrás: Shutterstock

Jelentős késésekre kell számítani több vasútvonalon

A szeles időjárás több helyen megrongálta a felsővezetéket, emiatt jelentős, 60-100 perces késésekkel, vonatkimaradásokkal, több szakaszon is pótlóbuszos közlekedéssel kell számolniuk a vasárnap délután, este vonattal utazóknak - közölte a Mávinform vasárnap. Várhatóan 19 óráig kell késésekre számítani a Miskolc-Hidasnémeti vonalon. Pótlóbuszok szállítják az utasokat Miskolc és Szikszó között. A Hernád IC vonatok jelentős késéssel közlekednek.

 

Meteorológiai riasztás visszavonva

 

Nincsen széllökés időjárási jelenség két megye területén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután 4 óra után visszavonta a korábban széllökés veszélye miatt kiadott riasztást Győr-Moson-Sopron megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén.

 

Több mint hetven bejelentés

 

Szerencsen és Mezőkövesden több ház előtetőjét bontotta meg a szél. Bükkábrányban egy melléképület lemeztetejét rongálta meg a szélvihar. Taktaszadán villanyoszlopra dőlt egy fa, így leszakította a vezetéket.

 

Lezárták a 37-es út egy szakaszát Szerencsnél (videóval)

 

Miskolcon fák dőltek az útra

 

Alsózsolcán egy ház tűzfalát rongálta meg a szélvihar, öt embernek kellett kiköltöznie

 

Kazincbarcikán az egyik szobrot döntötte el a szél

Forrás: Kazincbarcikán láttam, hallottam

 

Kidőlt fák, oszlopok, megrongált tetők

 

Főleg kidőlt fákról, oszlopokról, megrongált tetőkről érkeznek bejelentések. Idáig harminc esetben kérték a tűzoltók segítségét az időjárással kapcsolatos esetek elhárításában. Sok kárt okoz a viharos erejű szél, elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt érkeznek bejelentések Borsod-Abaúj-Zemplén megye teljes területéről. Több helyen forgalmi akadályt okoztak, vezetékeket szakítottak le, épületeket és kerítéseket rongáltak meg a kidőlt fák.

Küldjön hírt, fotót, videót!

 

Több megyében is munkát ad a tűzoltóknak az erős szél

 

Főleg kidőlt fákról, oszlopokról, megrongált tetőkről érkeznek bejelentések. Sok kárt okoz a viharos erejű szél az ország több megyéjében és a fővárosban. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt érkeznek bejelentések főként Budapest, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Fejér megyéből. Több helyen forgalmi akadályt okoznak, vezetékeket szakítanak le, épületeket és kerítéseket rongálnak meg a kidőlt fák. Budapest X. kerületében, az Örs vezér téren egy jelzőlámpát, míg Üllőn, a Pesti úton egy melléképület tetőszerkezetét rongált meg a szél. Székesfehérváron, a Pozsonyi úton kidőlt egy nyírfa, amely akadályozza a közlekedést az érintett útszakaszon. Az M3-as autópálya 117-es és 118-as kilométere között leszakadt a sávokat elválasztó háló, amely forgalmi akadályt okozott. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán - közölte a katasztrófavédelem.

 

Másodfokú (narancs) meteorológiai riasztás Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére. Az érintett területen a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t - közölte az OMSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában