Fellebbezés

2022.01.27. 10:57

Súlyosbítást kértek a fiatalkorúakat bántalmazó rendőr ügyében

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a bántalmazó rendőrök ügyében súlyosításért fellebbezett a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának ítélete ellen.

Fotó: Shutterstock

2018 novemberében a rendőrök egy borsodi élelmiszerboltban, lopás miatt intézkedtek két fiatalkorúval szemben, derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményéből. A vádirat lényege szerint az egyik rendőr egyszer megütötte a feltételezett elkövető derekát olyan erővel, hogy a sértett majdnem elesett. Ezt követően a rendőrök indulatosan kérdőre vonták a lopás miatt a sértettet és – a bolt személyzete által visszatartott – szintén kiskorú társát. A számonkérés során a rendőr újra bántalmazta a sértettet, a tarkóján ütötte meg többször, majd a másik kiskorút is tarkón ütötte négy-öt alkalommal.  

 

Miután az élelmiszerbolt biztonsági kamerájának felvétele alapján beigazolódott, hogy az először bántalmazott kiskorú nem lopott, ő elhagyhatta az üzletet.

 

Ezután a bántalmazó rendőr a másik kiskorú felé lépett, elővette a rendőrbotot és fenyegetően maga előtt tartva, fél méter távolságból újra kérdőre vonta azzal, hogy megérte-e lopni, majd erősen deréktájon ütötte. Mindezt járőrtársa tétlenül nézte végig, és nem lépett közbe.

A nyomozó ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolta a rendőröket, egyiküket, mint bűnsegédet.

 

Az ügyben a bíróság a szerdai előkészítő ülésen a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és – az azóta leszerelt –  bántalmazót 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg társát 480.000 forint pénzbüntetésre és katonai mellékbüntetésként, 1 évre a soron következő rendfokozatba előlépésre előírt várakozási idő meghosszabbítására ítélte.

 

Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért jelentett be fellebbezést.  

 

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában