Bíróság

2022.01.17. 15:18

Rá akarta gyújtani a házat a sértettre: ítélet született

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2021 júniusában V. G. vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett – írja a Debreceni Ítélőtábla a honlapján.

 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett korábbról ismerték egymást, a vádlott többször járt a sértett és családja lakásában. 2018 májusában - egy szóváltást követően - a vádlott az esti órákban megjelent a sértett házánál, bement a fészerbe, az ott talált műanyag palackba motorbenzint töltött, abba egy rongydarabot dugott, majd a ház egyik utcafronti ablakához ment, amelyet egy terméskővel betört. Az ablakon keletkezett nyíláson át a motorbenzinnel töltött műanyagpalack nyílásába tett anyagdarabot meggyújtotta, és az égő palackot bedobta a sértett házába. A palack becsapódásakor a tűz bealudt, így az nem terjedt tovább a környezetében lévő tárgyakra. Azonban megvolt a lehetősége annak, hogy nagyobb tűz keletkezzen, mely a sértett, valamint az édesanyja és annak gyermeke életét is veszélyeztethette volna. A sértett az ablak betörésével járó zajt észlelte, kérdőre vonta a vádlottat, aki „Most megdöglesz, rátok gyújtom a házat!” kijelentéssel fenyegette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában