Vádemelés

2022.01.17. 08:53

Puskalövések és autós üldözés Borsodban

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves és egy 23 éves férfi ellen felfegyverkezve és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Forrás: ÉM/Archívum

Ők 2020. május elején egy borsodi kistelepülésen a sértett férfival kialakult korábbi vita miatt a házához, és előtte gáz-riasztófegyverrel és gumilövedékes puskával a sértett felé, mintegy tíz lövést adtak le, majd autóval elmenekültek.

 

A vádirat szerint a vádlottak testvérek, közülük az idősebb 2020. május  elején egy borsodi kistelepülésen közlekedési szituáció miatt vitába keveredett a sértett férfival. Másnap telefonon akarta rendezni a helyzetet, de ismét trágár módon szidalmazták egymást, ezért a délelőtti órákban magával hívta testvérét és autóval a sértett házához mentek. Magukkal vitték azonban annak tudta nélkül harmadik testvérük gáz-riasztópiszolyát, dupla csövű puskáját, valamint egy közel 1 méter hosszúságú vascsövet.

 

A helyszínre érve, először az idősebbik testvér az utcára kimenő sértett irányába gáz-riasztófegyverrel, majd a gumilövedékes puskával adott le lövéseket, ezután a vascsövet is felé dobta. A fiatalabbik a gázpisztollyal lőtt, míg a másik kezében kést tartva, megöléssel fenyegette a férfit.

 

Villanyoszlopnak ütköztek

 

A férfiak mintegy tízszer lőttek, majd amikor meglátták, hogy érkeznek a sértett hozzátartozói, elfutottak, és gépjárművel menekültek. A megtámadott férfi szintén autóba ült és üldözőbe vette őket, ez azzal végződött, hogy a vádlottak villanyoszlopnak ütköztek, a megtámadott férfi járműve pedig árokba borult. Ez sem vetett véget a konfliktusnak, mert az elkövetők újból elővették a puskát és a pisztolyt, azonban a kiérkező rendőröket látva, eldobálták.

 

A puska gáz- és riasztófegyvernek, gumilövedékkel muzeális fegyvernek minősül, lőtávolságtól függően súlyos sérülés okozására alkalmas.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – pénzbüntetést indítványozott a gáz-riasztófegyverek és a vascső elkobzásával - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában