Ítélet

2022.01.18. 16:57

Munkavédelmi előírásokat szegett meg, durva baleset lett belőle

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint egy sajókazai telephely vezetőjeként több munkavédelmi előírást megszegett és ezzel hozzájárult ahhoz, hogy a bálázógép működés közben „berántsa” egy dolgozó karját.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádlott – tudomással bírva a gép hibájáról – kötelezettségét megszegte azáltal, hogy eltűrte annak éveken át tartó, a veszélyes teret elhatároló védőrácsot eltávolítva történő üzemeltetését, valamint azt, hogy a dolgozók annak hibáját a bálázó működése közben, a veszélyes térbe történő manuális beavatkozással hárítsák el – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

 

A sértett a baleset következményeként a jobb felső végtag csaknem teljes traumás csonkolását szenvedte el.

 

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében, akit ezért 3 év időtartamra próbára bocsátott. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerését és a sértetti közrehatást, míg súlyosító körülményként esett latba a huzamosabb ideje fennálló mulasztás ténye.

 

A vádlott és a védő nem volt jelen a tárgyaláson, a bíróság ítéletével szemben az ügyész súlyosítás végett fellebbezett. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában