Tárgyalás

2022.01.11. 15:22

Jogosítvány nélkül, bódult állapotban vezetett: ítéletet hozott a bíróság

Az Ózdi Járásbíróság a 2022. január 10. napján megtartott tárgyaláson ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki 2019 januárjában jogosítvány nélkül, bódult állapotban közlekedett Ózdon.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A bíróság által megállapított tények szerint a férfivel szemben a rendőrök intézkedést kívántak foganatosítani, azonban a vádlott a megkülönböztető fény-és hangjelzés ellenére nem állt meg, hanem intenzív gyorsításba kezdett és a megengedett sebességet túllépve számos KRESZ szabályt megszegve menekült. Ennek során többek között egy terelőszigetet balról került meg, illetve más sofőröket hirtelen fékezésre és irányváltoztatásra kényszerített – írja a Miskolci Törvényszék.

 

A vádlott végül Sajópüspöki településen állt meg, ahol az őt követő rendőrök átvizsgálták személygépjárművét, melyben kábítószer-gyanús növényi származékot találtak. A férfival szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

 

A bíróság a vádlottat közúti veszélyeztetés bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott nyomozás során tett beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy jogosítvány nélkül vezetett, illetve azt is, hogy az ittas és bódult állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmények elszaporodottak.

 

A bíróság a vádlott távollétében hozta meg döntését, így a férfi jogorvoslati nyilatkozata egyelőre nem ismert. Az ügyész és a védő három munkanapot fenntartott a fellebbezés előterjesztésére.

 

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában