Katasztrófavédelem

2022.01.18. 07:30

Halálos lakástűz és életet mentő szénmonoxid-érzékelő - a 2. hét katasztrófavédelmi hírei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 114 alkalommal riasztották, amiből 34 műszaki mentés volt.

Forrás: shutterstock

Szén-monoxid-érzékelő jelezte a veszélyt egy családi házban Múcsonyban, a Patak utcában január 11-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos megszüntette a fűtést és elhagyta az épületet. Az egység légzőkészülék használata mellett újra beüzemelte a nyílt égésterű, gázüzemű fűtőberendezést és gázkoncentráció mérést végzett a házban, amely során kimutatható volt a mérgező gáz. A szén-monoxid érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés.

Füst áramlott ki egy kétemeletes sorház egyik lakásából Ózdon, az Árpád vezér úton január 12-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók rövid időn belül az érintett második emeleti lakáshoz érkeztek, amelyben papírhulladék és néhány bútor égett másfél négyzetméteren. A munkálatok során az egységek egy embert találtak a tűzzel érintett helyiségben, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz a szomszédos lakásokat nem veszélyeztette, a lakóknak nem kellett elhagyni az épületet. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Felhasadt egy vegyes tüzelésű kazán Kazincbarcikán, a Lorántffy Zsuzsanna úton január 12-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók eltávolították a parazsat a fűtőberendezésből, amely a családi házhoz épített melléképületben üzemelt. Az egységek eloltották a még parázsló részeket és visszahűtötték a kazánt. A főépületben nem keletkeztek károk, azonban a fűtés hiánya miatt az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában