Sátoraljaújhely

2022.01.07. 11:00

Elítélték az erőszakot elkövető ápolót

Nyugtatót és altatót adott be a betegnek, majd megerőszakolta.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A bíróság szerint a vádlott férfi, mint a sátoraljaújhelyi kórház ápolója, jogosult volt arra, hogy orvosi utasítás alapján infúziós terápiát végezzen, illetve intravénás injekciót adjon be. 2020. július 9-én este, miután az éjszakai műszakot megkezdte, orvosi utasítás hiányában nyugtatót és altatót juttatott az infúziós kezelés alatt álló sértett szervezetébe, hogy vele a későbbiekben szexuális kapcsolatot létesítsen. Éjjel a vádlott az alvó és védekezésre képtelen sértettel alsóruháját lehúzva közösült. Ekkor a sértett magához tért, ellenszegült, mire a vádlott felszólította, hogy ne kiabáljon, majd távozott.

 

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a vádlottat gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 7 év 7 hónap szabadságvesztésre, végleges hatályú ápolói és valamennyi egészségügyi munkakörben végezhető foglalkozástól eltiltásra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosbító körülményként értékelték az egészségügyi rendszerbe és a sátoraljaújhelyi kórházba vetett közbizalom és össztársadalmi érdek aláásását.

 

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában