Lezárt ügy

2022.01.06. 13:50

Elgázolta a gyalogost a zebrán

Az autós a zebrán elgázolt egy nőt, aki szabályosan, gyalog haladt át az átkelőhelyen.

Közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Miskolci Rendőrkapitányság egy 64 éves sátoraljaújhelyi férfival szemben.

 

A sofőr 2021. június 7-én 10 óra után Miskolcon, Deák Ferenc téren a Kelemen Didák utca irányába közlekedett autójával. A férfi járművével balra kanyarodott, és a zebrán elgázolt egy nőt, aki szabályosan, gyalog haladt át az átkelőhelyen.

 

Az asszony a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

A sofőr megállt a helyszínen, és megpróbált segíteni a sérültnek, illetve megvárta a helyszínen a kiérkező járőröket.

 

A baleseti vizsgálók később - az információk és adatok beszerzését követően - az elkövetőt a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy a szabályok betartásával és néhány tanács megfogadásával mindenki biztonságosan hazaérhet:

 

A gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!

 

A gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!

 

A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat!

 

A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek.

 

A veszélyhez hozzájárul, a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!

 

A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét! Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen ki mit lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában