Katasztrófavédelem

2022.01.25. 07:30

Egy kigyulladt kisteherautó és két égő ház is okozott izgalmakat - ez történt a 3. héten

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 107 alkalommal riasztották, amiből 64 tűzoltás volt.

Három járművel vonultak a tűzoltók Borsodgesztre, az Avasalja útra, ahol egy kisteherautó gyulladt ki január 18-án. Az egységek kiérkezéséig a tulajdonos próbálta megfékezni a tüzet, azonban nem járt sikerrel. A lángokat, amelyek a jármű motor-, és utasterét érintették, valamint egy közeli épület homlokzati szigetelését is megrongálták néhány négyzetméteren, a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók oltották el.

 

Kigyulladt egy lakóházhoz épített melléképület tetőszerkezete Alsóbereckiben, a Kossuth Lajos utcában január 20-án. A tűzesethez a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal fojtották el a tüzet, amely a csaknem ötven négyzetméteres, kazánházként használt épületrész teljes tetőszerkezetét érintette. A tűzben a háztető is megrongálódott, de az ingatlan lakható maradt. Az eset során nem történt sérülés. 

 

Kigyulladt egy lakóház tetőszerkezete Kurityánban, a Bányász úton január 23-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett ingatlanhoz, kiérkezésük előtt a lakó elhagyta az épületet. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakat vetettek be a lángok ellen, amelyek az egész tetőt érintették és a födémet is megrongálták. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában