Tárgyalás

2022.01.05. 15:14

Bozótvágóval üldözte élettársát - a bíróság ítéletet hozott az ügyben

Az Encsi Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt szabadságvesztésre ítélte azt a vizsolyi férfit, aki ittas állapotban egy bozótvágóval kergette élettársát.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2021. január 26-án délután élettársát követve megjelent egy 51 cm pengehosszúságú bozótvágóval a vizsolyi művelődési házban. A közösség számára szabadon nyitva álló helyiségben a vádlott az asztalitenisz asztal körül kergette a nőt, miközben többször irányába dobta a macsétát, illetve többször felé csapott. Az asszonyt nem találta el a vádlott, így az eszközt a művelődési ház bejárati ajtajába, majd annak belső falába vágta, továbbá a pingpongasztalra is ráütött vele. A vádlott élettársának sikerült elmenekülnie, a férfi pedig őt követve, kezében a bozótvágóval távozott a helyszínről. A vádlott által okozott rongálási kár 47.000 Ft. Kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

 

A bíróság a vádlottat 2 év szabadságvesztésre és mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárva őt a feltételes szabadság kedvezményéből. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a hozzátartozója sérelmére, továbbá önhibából eredő, erősen ittas állapotban követte el cselekményét.  

 

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában