Ügyészség

2022.01.19. 10:14

Alvó családjára gyújtotta rá a házat

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 40 éves nő ellen többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az elkövető 2019. április elején az anyjával közös tulajdonú miskolci családi házát az éjjeli órákban, amikor a házban tartózkodó testvérei, anyja, valamint az anyja vendégségben lévő 13 éves unokája már aludtak, felgyújtotta úgy, hogy a teraszon lévő kanapét acetonnal lelocsolta és meggyújtotta.

 

A vádirat szerint a vádlott az anyjával közös tulajdonú miskolci családi házban élt együtt az anyjával és három testvérével. A családtagok a város területén rendszeresen hulladékot gyűjtöttek, amelyből egy jelentős mennyiség az udvaron felhalmozódott. A családtagok mindannyian italoztak, emiatt gyakoriak voltak a veszekedések is.

 

A ház udvarán 2020. április elején három esetben keletkezett tűz, a tűzoltók mindannyiszor megállapították, hogy szándékos gyújtogatás történt. Ezek közül a nő egyik esetben elismerte, hogy ő gyújtotta fel a hulladékot. A vádlott egyébként meg akart szabadulni a családtagjaitól, szerette volna, hogy ha elköltöznek, ezért ittasan mindig azzal fenyegette őket, hogy rájuk gyújtja a házat.

 

Április hónap első felében egy szokásosnak mondható veszekedés után papírlapra körömlakkal ráírta, hogy „meghaltok, egészen megérdemlitek!”, és azt bedobta a postaládájukba. Másnap az egész család reggeltől italozott, mindannyian lerészegedtek. A vádlott ismét vitába került velük, és éjfél körül újból azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat, azonban közölték vele, hogy rendőrt fognak hívni, mire elhagyta az ingatlant. Amikor a családtagok lefeküdtek aludni, közöttük a vendégségben lévő 13 éves unoka is, a nő visszament, a teraszon lévő kanapét acetonnal lelocsolta és felgyújtotta. Az egyik férfi testvére éppen kiment cigarettázni, amikor észrevette a tüzet, ő riasztotta a többieket, így kimenekültek az épületből, a tüzet viszont nem tudták megfékezni, azt a tűzoltók oltották el.

 

Amennyiben a tüzet idejében nem észlelik, reális lehetősége lett volna személyi sérülés vagy halál bekövetkezésének, mivel a lakásban alvó személyek füstmérgezést szenvedtek volna.

 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában