új pszichoaktív anyaggal visszaélés

2021.12.01. 10:21

Sajátos árukapcsolás az encsi kocsmában

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi és két nő ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt, akik por állagú új pszichoaktív hatóanyagú készítményt növényi törmelékkel keverve „füves cigit” készítettek, amelyet az általuk üzemeltetett sörözőben árultak.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a vádlottak 2021. március elején többször szereztek meg por állagú új pszichoaktív hatóanyagú készítményt, amelyet oldószer hozzáadásával növényi törmelékkel keverve „füves cigiket” állítottak elő, és pakkokba csomagolták – írja Magyarország Ügyészsége a honlapján.

Az élettársi viszonyban lévő két elkövető által üzemeltetett encsi sörözőben értékesítették az adagokat 1.000 forint vételár ellenében oly módon, hogy a műszak beosztástól függően vagy az élettársak, vagy a pultosként dolgozó társuk adta át a kábító hatású anyagokat alufólia pakettekben csomagolva.

A kiporciózott, már kész pszichoaktív anyagot szintén a sörözőben tárolták egy közismert márkájú játékokat tartalmazó édesség műanyag játéktartóiban. A vendéglátóhelyen legalább 50 pakknyi kábítóhatású anyagot adtak el legalább 50.000 forint értékben.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül három vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg az egyik nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában