Bűnügyi hírösszefoglaló a hétről

2021.12.19. 20:00

Ki akarta rabolni saját nagymamáját, népkerti gyilkosság, emberkereskedelem

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban december 6-a és december 12-e között.

Fotó: Shutterstock

Orrcsonttörésért 180 nap közmunka - Súlyos testi sértés bűntette miatt a Kazincbarcikai Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletével 180 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a férfit, aki egy vonókötéllel tett pontot egy családi vita végére.

 

Közel 900 ezer forint értékben lopott a pénztáros - Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 21 éves bőcsi férfival, és két társával szemben.

 

Letartóztatásban az a férfit, aki bajonettel támadt a rendőrökre - A Debreceni Járásbíróság 2021. december 16-án egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsít a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

 

Népkerti gyilkosság: Jobb, ha nincs kint, de inkább kezelni kellene - Családtagjai szerint az idős férfit halálra rúgó fiatal rájuk is rátámadt. Pszichiátriára vitették, ahonnan kiengedték, de nem szedte gyógyszereit.

 

Ki akarta rabolni saját nagymamáját - 12 év fegyház várhat rá - A vádlott nem emlékszik, hogy bántotta, fenyegette nagyanyját, de végül csak elfogadta az asszony vallomását.

 

Gázspray-vel fújta le a betörő - Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 55 éves svájci állampolgárságú férfival szemben.

 

Egy 15 éves fiú prostitúcióra bírta rá 17 éves barátnőjét - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 15 éves fiatalkorú férfi ellen emberkereskedelem bűntette miatt, aki vele együtt a miskolci gyermekotthonból elszökött barátnőjét arra bírta rá, hogy prostitúcióval keressen pénzt.

 

Öt bűnbandát számolt fel egy csapásra a NAV (videóval) - Egy összehangolt akcióban egyszerre öt, egymástól függetlenül működő bűnbandát számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A költségvetésnek okozott milliárdos kár enyhítésére a NAV munkatársai több száz milliós vagyont biztosítottak, és öt embert őrizetbe is vettek.

 

Fenyegetőzése közben saját magát csonkította meg - A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt, aki ittasan, baltával ment elköltözött élettársát hazajövetelre bírni, de fenyegetőzése közben saját magát csonkította meg.

 

Már a megyén a fideszes aktivistákra késsel támadó férfi ügye - Mint az Észak-Magyarország megtudta, megyei hatáskörbe vonták a nyomozást a fideszes aktivistákra késsel támadó férfi ügyében.

 

Milliókat loptak el az idős házaspártól - Rendőrnek és egészségügyi dolgozónak adták ki magukat.

 

Börtön az ellenőr megtámadásáért - A nő ittas volt, és nem váltott menetjegyet sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában