Ítélet

2021.12.21. 10:30

Kártalanítási kérelmet hamisított

Megrövidítették félmillió forinttal a vádlott fogvatartott társát.

ÉM

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ítéletet hozott a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben csalás bűntette miatt indult eljárás.

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott fogvatartott társa nevében és annak aláírását meghamisítva kártalanítási kérelmet nyújtott be az illetékes szervhez, melyben azt kérte, hogy a sértettnek megállapított összeget az egyik családtagja bankszámlaszámára fizessék ki, ahonnan rokonai a pénzt felvették és – abban a tudatban, hogy az a vádlotté – elköltötték. A kár több mint 500 ezer forint volt.

 

A bíróság a terheltet csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt három hónap szabadságvesztésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte, és kötelezte a sértett részére a több mint félmillió forintos kár megtérítésére is.

 

Mind az ügyész, mind a vádlott és védője három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában