Betörés

2021.12.28. 14:24

Hat órán keresztül próbálta egy kisbolt bejárati ajtaját feltörni

Lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 15 éves fiatalkorú fiúval szemben.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított 2021. december 21-én 18 óra körül egy hernádvécsei kisbolt hátsó bejáratát megpróbálta feltörni, de mintegy hat órás kísérlete sem járt eredménnyel. A helyi fiatalember nem tudott bejutni a boltba, az ajtó a vascsővel való feszegetésnek is ellenállt.

 

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiút.

 

A gyanúsított kihallgatásán elismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy elfogyott cigarettáját akarta pótolni - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a megfelelő biztonságtechnikai eszközök használata védelmet nyújt a betörők ellen!

A Biztonság mindenkié (lehet)

Több ponton záródó biztonsági ajtókkal!

Biztonsági lakattal.

Távfelügyelettel.

Kamerával vagy kamerarendszerekkel.

Ha az ajtókat bezárják! Kulccsal!

Ha az ablakokat is bezárják! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában