Lezárt ügy

2021.12.17. 14:20

Főnökéhez tört be

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: police.hu

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai egy 52 éves kurityáni férfival szemben. Az elkövető 2021. május 28-án 13 óra előtt, Kazincbarcikán a Kiserdősor utcában betört egy családi házba, és onnan 300.000 forint készpénzt tulajdonított el. A nyomozók több hónapon keresztül tartó nyomozás eredményeként az elkövetőt beazonosították, majd 2021. október 22-én gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerte a tettét és a kihallgatása során elmondta, hogy folyamatosan anyagi gondokkal küzdött és tudta, hogy a korábbi munkáltatója otthonában készpénzt tart, ezért tört be hozzá.

Forrás: police.hu

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai otthonaik védelmében a következőkre hívják fel a figyelmet!

  • Az ajtókat és ablakokat zárja be, ha van riasztóberendezése azt élesítse!
  • Találjon ki olyan rejtekhelyeket, ahol a betörő nem, vagy nem az első körben keresi az értéktárgyakat!
  • Alkalmazzon egyénileg kialakított rejtekhelyet, amit csak a szűk család ismer!
  • A jelentősebb vagyontárgyakat helyezze el megfelelően rögzített és kialakított széfben!
  • Értékes dolgairól készítsen leltárt, melyben feljegyzi a sorozatszámokat és fényképeket is készítsen! A leltár segít egy esetleges betörés esetén az eltulajdonított tárgyak azonosítását!

 

Ha mégis megtörténik a baj, azonnal tegyenek bejelentést a lakhelyük szerinti rendőrkapitányságon! A nyomozók kiérkezéséig ne nyúljanak semmihez, illetve ne kezdjenek a házban rendet rakni, mert az megnehezíti a nyomrögzítést, és a további sikeres rendőri eljárás lefolytatását!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában