Lövöldözés

2021.12.07. 08:59

Egy bátor vendég fékezte meg a lövöldözőt

Fejbe lövéssel fenyegette a vendégeket, rájuk fogva gumilövedékes riasztófegyverét.

ÉM

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy pincesoron lévő borospincéből kialakított szórakozóhelyen tartózkodott ittas állapotban a vádlott. Több vendéggel kötekedett, szándékosan meglökte őket. Az egyik férfi vendég meghívta őt egy italra, azonban a vádlott elővette a gumilövedékkel töltött gáz-riasztó fegyverét, azt közvetlen közelről a férfi arcába tartotta, és megkérdezte tőle, hogy „fejbe lőjelek?”. Az inzultált férfi és a társaságában lévők elhagyták a helyiséget, az elkövető viszont újabb szóváltásokat kezdeményezett, és a riasztófegyverét többször elővette, és ráfogta egy-egy vendégre, majd egyszer a padlóra lőtt. 

 

A férfi ezután is agresszíven viselkedett, ezért egy, a vádlottat korábban megnyugtatni igyekvő férfi a nyakánál fogva a földre rántotta, mellkasára térdelt, többször arcon ütötte, és mindaddig a földön tartotta, amíg az időközben értesített rendőrök meg nem érkeztek. 

 

A garázda férfi által használt riasztófegyver lőfegyver­utánzatnak tekintendő, az abból kilőtt lövedékek akár súlyos sérülést, illetve maradandó testi fogyatékosságot okozhattak volna.

 

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az elkövetéshez használt riasztófegyver és gumilövedékek elkobzásával.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában