Ítélet

2021.12.13. 08:00

Börtön az ellenőr megtámadásáért

A nő ittas volt, és nem váltott menetjegyet sem.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki 2020 májusában a tiszaújvárosi autóbusz-állomáson megütött egy jegyellenőrt. 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő vádlott menetjegy váltása nélkül utazott az egyik autóbuszjáraton, amikor a sértett felszólította, hogy szálljon le a járműről. A nő ennek eleget tett, azonban a peronon álló jegyellenőrt – aki közfeladatot ellátó személynek minősül – a vállánál megütötte. A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a beismerő vallomást, megbánását, továbbá, hogy bocsánatkérési szándékát fejezte ki a sértett irányába. Súlyosító körülményként esett azonban latba önhibából eredő ittassága. 

 

Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vették, azonban a távol lévő vádlott számára még nyitva áll a jogorvoslat lehetősége, ezért a döntés nem jogerős. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában