Jóvátétel

2021.12.28. 16:00

Adománnyal segítettek a fogvatartottak

Tartós élelmiszert gyűjtöttek a Hajléktalanokat Gondozó Központ részére a fogvatartottak.

ÉM

Forrás: BAZMBVI

Szívesen vesznek részt jóvátételi programok megvalósításában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet falai között büntetésüket töltő fogvatartottak, tájékoztatta lapunkat az intézmény. Hangsúlyozták, a fogvatartottak számára egy-egy ilyen lehetőség kiemelkedően fontos, hiszen ezen tettükkel – ha csak szimbolikusan is – jóvá tudják tenni, vagy legalább enyhíteni a bűncselekményük elkövetése során okozott károkat. 

 

A büntetés-végrehajtási szervezet reintegrációs törekvései közé tartozik, hogy a büntetésüket töltő fogvatartottak olyan tevékenységben vegyenek részt, mely csökkenti az általuk okozott kárt, kifejezi megbánásukat a társadalom felé. Természetesen mindez a hétköznapok feladata, azonban az év egyik legfontosabb ünnepe, a karácsony idején ez még jobban felerősödik. 

 

Így történt ez a közelmúltban átadott adományok esetében is. A fogvatartottak segíteni szerettek volna elesett embertársaikon, így nem volt kérdés, hogy az általuk összegyűjtött konzerveket a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által üzemeltetett Hajléktalanokat Gondozó Központ gondozottjai részére juttassák el.
 

Szívesen fogadták 
 

A programban részt vevő fogvatartottak 4640 tartós élelmiszert gyűjtöttek, melyeket az intézet parancsnokhelyettese adott át Duberné Dunaveczki Éva, a gondozóközpont vezetője részére. A felajánlásokat szívesen fogadta a gondozóközpont, hiszen a téli időszakban számtalan elesett, hontalan ember mindennapjait teszik szebbé, megörvendeztetik a rászoruló családokat.

 

(A borítóképen: A Vöröskereszt megyei szervezete vehette át az adományt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában