Katasztrófavédelem

2021.12.07. 07:30

A 48. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 106 alkalommal riasztották, amiből 37 műszaki mentés volt.

Fotó: Shutterstock

Villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi Sátoraljaújhelyen, a Bodrog úton december 01-jén. A helyi hivatásos tűzoltók három járművel vonultak a balesethez, kiérkezésük előtt a sofőr ki tudott szállni az autóból. A másik utas kiszabadításához az egységek feszítővágóval eltávolították az összeroncsolódott gépkocsi tetejét. A rendőrségi helyszínelés során a tűzoltók segítséget nyújtottak az érintett terület megvilágításában.

 

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban Múcsonyban, a Népkert úton december 05-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos szellőztetni kezdte a lakását, amelyben két gázkonvektor és egy gáztűzhely működött. Az egység rekonstruálta a körülményeket és gázkoncentráció mérést végzett, a gáztűzhely környezetében kimutatható volt a mérgező gáz jelenléte. Az érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés.

 

Tűz keletkezett egy családi ház konyhájában Felsőzsolcán, a Zrínyi Miklós utcában december 05-én. A földszinti helyiségben olaj gyulladt meg egy serpenyőben, a lángok átterjedtek a páraelszívóra és a konyhaszekrényre is. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sérülés nélkül elhagyták az épületet. Az egységek rövid időn belül elfojtották a tüzet, amely csak a konyhát érintette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában