Miskolc

2021.11.12. 06:55

Tűz ütött ki egy társasházban: több embert ki kellett menekíteni

Kigyulladt egy második emeleti lakás Miskolcon pénteken hajnalban. Összesen 80 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

Fotó: Tóth Balázs

Tűz ütött ki egy négyemeletes társasház egyik második emeleti lakásában, Miskolcon, a Katowice utcában pénteken hajnalban – tájékoztatott a katasztrófavédelem honlapján.

Fotó: Tóth Balázs

Egy szoba égett teljes terjedelmében. Az esethez a miskolci, a kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek több lakót kimenekítettek az épületből, közülük egyet létraszerrel, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. A mentők is kivonultak a tűzesethez.

Fotó: Tóth Balázs

Hajnali kettő óra körül közölték: Összesen több mint nyolcvan embert menekítettek ki a tűzoltók a négyemeletes, három lépcsőházból álló társasházból, a lángok egy harmadik emeleti erkélyt is érintettek. A miskolci, a kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet. A helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A ház lakói fokozatosan visszatérhettek az otthonukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában