testi sértés

2021.11.03. 20:42

Tizenegy évig fegyházban marad az idős nőre támadó férfi

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely így jogerőre emelkedett.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2021 májusában M. D. K. vádlottat testi sértés, szexuális erőszak, magánlaksértés és kifosztás bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért fellebbezett – tájékoztat a Debreceni Ítélőtábla a honlapján.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019 májusában, hajnalban bement a sértett miskolci családi házába, ahol értékek után kutatott, majd észrevette a hálószobában alvó idős nőt. A vádlott a sértettre támadt, a fején és a testén többször megütötte, és megpróbálta levetkőztetni. A sértett felébredt, védekezett, azonban a vádlott tovább ütötte, minek következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló, súlyos életveszélyes koponyasérülései keletkeztek. A vádlott ékszereket, karórákat, valamint egy mobiltelefont vitt magával, mintegy 150 ezer forint értékben.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ejjel-a-lakasan-tamadta-meg-idos-aldozatat-5482909/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában