Szakmai fórum

2021.11.03. 17:43

Rendőri hivatás támogatással

Az ország egyik legnagyobb munkáltatójának fontos a tehetséges fiatalok megtalálása és megtartása.

Bagi István r. ezredes

Fotó: Bujdos Tibor

Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács (ÉReTT) a Miskolci Rendvédelmi Technikummal együttműködve „A rendészeti tehetségek szolgálatában” címmel egész napos szakmai fórumot tartott szerdán.

A Tanács 2015 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy segítse a rendészeti, rendvédelmi területek munkaerő utánpótlását tehetséges fiatalok megtalálásával és folyamatos fejlesztésével. Tevékenysége pillanatnyilag öt megyére terjed ki (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye).

Alapító tagjai rendészeti és közszolgálati ágazati képzést végző szakképző intézmények, rendvédelmi technikum, megyei rendőr-főkapitányságok, szakmai civilszervezetek, felsőoktatási intézmények, valamint magánszemélyek.

Az ÉReTT amellett, hogy részt vállal a Nemzeti Tehetség Programban és igyekszik hálózattá formálni a rendészeti tehetséggondozásban érintett intézményeket, elsődleges céljának tekinti a tehetséges fiatalok felkutatását és pályaorientációját.

A rendezvény keretében a tehetséggondozás lehetőségeinek továbbfejlesztése érdekében Bodnár Attila Sándor főigazgató és Bagi István rendőr ezredes, az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács elnöke együttműködési megállapodást írtak alá, amelyhez a későbbiekben a Kisvárdai Szakképzési Centrum is csatlakozni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában