Csalás

2021.11.23. 14:50

Mások nevében gyűjtött adományt saját magának – elfogták a rendőrök

Jótékonysági szervezet nevében gyűjtött adományokat egy férfi Miskolcon. A rendőrség csalás miatt indított eljárást a férfival szemben, mivel a pénzt saját céljaira használta fel.

Forrás: police.hu

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 33 éves román állampolgárságú férfival szemben. A gyanúsított 2021. november 19-én, és 20-án egy miskolci áruház parkolójában jótékonycélú adománygyűjtést színlelt és több embertől öttől-nyolcezer forintig terjedő összegekben csalt ki pénzt.

A járőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra román állampolgárságú férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, hogy a jóhiszemű adományozók pénzét saját céljaira használta fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy:

Ne adjon az adománygyűjtőknek készpénzt!

A karácsony, az adventi időszak közeledtével előfordulhat, hogy az utcán, nagy áruházak parkolóiban adománygyűjtőkkel találkozunk. Az „adománygyűjtők” általában valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a pénzünket a saját maguk számára. Fontos tudni, hogy a valódi adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, a legtöbb esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni. Minden esetben fontos, hogy az adománygyűjtő hitelt érdemlően igazolja magát, illetve azt a szervezetet, amit képvisel! Ha otthonában keresnék fel az adománygyűjtők, akkor se engedjen be senkit a lakásába!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában