tűz

2021.11.16. 11:30

Klímaberendezés okozott háztüzet Bogácson

Egy ház egyik szobája és előszobája égett ki Bogácson.

Tóth Balázs

Kiégett egy családi ház két helyisége is vasárnap délután Bogácson, a József Attila utcában. A ház tulajdonosa, Kovács László otthon volt, éppen a konyhában tartózkodott, amikor a szobájában felcsaptak a lángok. Úgy gondolja, a klímaberendezés beltéri egysége okozhatta a tüzet, éppen azzal fűtött, s az lerobbant a falról. Ő kiment a házból, elzárta a gázt és lekapcsolta az áramot is, s szomszédja tanácsára becsukta a bejárati ajtót, a tűzoltók pedig hamar kiértek, így a tűz csak két helyiséget érintett. A mentők kórházba szállították, mert a füle égett meg egy kicsit és füstmérgezéstől is tartottak, de estére haza is jöhetett. Az egyik szomszédja adott neki szállást.

Mint mondta, van biztosítása, de még nem tudja, az mit fedez majd. A bútorai, tévéje, számítógépe megégett. Légzéssegítő készüléke is volt, az is megsemmisült a tűzben. A legfontosabb, hogy minél hamarabb tudjon fűteni és visszamehessen a lakható helyiségekbe. Hozzátette, szomszédai támogatják a nehéz helyzetben, próbál az önkormányzattól is segítséget kérni, s reménykedik a biztosításban, de minden segítséget elfogad. Elmondta azt is, az ősszel két családi tragédia is érte, most pedig a házban is tűzeset volt, így elég elkeseredett. Szerencséje volt, hogy nem éjszaka csaptak föl a lángok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában