Emberölési kísérlet

2021.11.02. 08:00

Kihívták a buliból, aztán félholtra verték

Nekiestek baseballütővel, fahusánggal, puszta kézzel a férfinak.

Korábbról ismerték egymást a vádlottak és a sértett – a Miskolci Törvényszék megállapításai szerint. 2018 októberében a sértett egy miskolci lakásban szórakozott, amikor az elsőrendű vádlott bement, és verekedni hívta. Az utcára mentek ki, ahol az elsőrendű vádlott családja is a sértettre támadt. A nők puszta kézzel, a férfiak baseballütővel, fahusánggal életveszélyes fenyegetések közepette ütlegelték. Egy, a tarkóját ért ütés után a földre rogyott. Koponyasérülései közvetlenül életveszélyesnek minősülnek, életben maradása csak a szerencsének volt köszönhető.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén júniusban az elsőrendű vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt mint visszaesőt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A harmadrendű vádlottra bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást szabtak ki. A negyedrendű vádlott bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást kapott.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig enyhítésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla szerdán távmeghallgatást tart az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában