Bírósági tárgyalás

2021.11.23. 15:46

Ítéletet hozott a bíróság a két fiatalkorú rabló ügyében

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a két fiatalkorú vádlottnak az ügyében, akik Miskolc belvárosában vették el a kiskorú sértettől a hangszóróját.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tények szerint – amelyről korábban mi is hírt adtunk – a vádlottak 2021. április 3-án este Miskolc belvárosában szólították meg a kiskorú sértettet és két barátját azzal, hogy adjanak nekik cigarettát, valamint 200 forintot. A három fiatal távolabb ment a terheltektől, azonban ők kiabálva veréssel fenyegették őket. A sértett barátai elfutottak, a vádlottak az egyedül maradt fiatalt tovább fenyegették, levetkőztetését, megverését helyezték kilátásba. A sértett a közelben lévő otthona felé indult, azonban a vádlottak követték, útközben a nála lévő pénzről kérdezgették, majd megállították és ütésre emelt kézzel értékeit követelték. Mivel a sértett nem teljesítette a kérésüket, egyikük belenyúlt a kiskorú zsebébe és elvette az abban lévő hangszórót, végül mindketten távoztak a helyszínről. A sértettnek 5.000 forint kára keletkezett.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az elsőrendű vádlottal szemben a bíróság rablás bűntette miatt 2 év 4 hónap, míg a másodrendű vádlottal szemben 2 év időtartamra javítóintézeti nevelést rendelt el. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlottak tényfeltáró, őszinte vallomását, megbánó magatartásukat, valamint azt, hogy a kár megtérült, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a társtettesi elkövetést és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában