sikkasztás

2021.11.04. 13:38

Ítélet születhet a sikkasztási ügyben

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a sikkasztás bűntette miatt indult büntetőeljárásban pénteken.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az elsőfokon eljárt Miskolci Járásbíróság által megállapított tények szerint egy egyházi jogi személy házi segítségnyújtással foglalkozó szolgálatának teljeskörű működtetésével a vádlottat bízta meg, aki ezáltal több bankszámla és a szolgálat házipénztára felett is rendelkezni jogosult volt. A gyakorlatban a vádlott által vezetett gazdasági társaság mint megbízott szervezte a szolgálat egyes tevékenységeit.

Egy idő után az egyházi jogi személy törvényes képviselője visszavonta a vádlott bankszámlák feletti rendelkezési jogát, valamint valamennyi vádlottal fennálló jogviszonyt megszüntetett. Ennek ellenére a vádlott az egyházi jogi személy pénzeszközeivel sajátjaként rendelkezett, ezért őt a Miskolci Járásbíróság nem jogerősen sikkasztás bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint az ügy másodfokú eljárásban határozat kihirdetése várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában