lopás

2021.11.06. 11:34

Ingatlanokból és autóból lopott – Előkészítő ülésen hoztak ítéletet

A Kazincbarcikai Járásbíróság 2021. november 4. napján előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021 áprilisában néhány nap alatt hat edelényi ingatlanból, illetve udvaron parkoló nyitott járműből lopott el szerszámokat és elektronikai eszközöket, többek között mobiltelefont, táblagépet, fegyverlámpát, sarokcsiszolót, ragasztópisztolyt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egyes esetekben a vádlottat megzavarták, ezért felhagyott cselekményével, más esetben nem járt sikerrel a zár feltörése során, ezért nem tudott értékeket magához venni. Egy alkalommal a férfi egy lakóház előtti beállón parkoló személygépkocsit a benne hagyott kulccsal beindított és azzal Edelény belterületén „ment egy kört”, majd tartva a rendőri intézkedéstől leparkolta a járművet és elsietett – írja honlapján a Miskolci Törvényszék.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság kifosztás, jármű önkényes elvétele, valamint lopás bűntette miatt 3 év 10 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként esett latba a vádlott beismerő vallomása, az, hogy két cselekmény kísérleti szakban rekedt, továbbá, hogy a kár jelentős része megtérült. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, speciális bűnismétlő voltát, mivel korábban is lopási cselekmény miatt volt elítélve.

Az ítélet nem jogerős.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában