Rendőrségi összefoglaló

2021.11.01. 12:07

Hétvégi mérleg: kisebb koccanások, ketten forgalommal szemben

Csak néhány időszakban volt forgalomlassulás az utakon, kisebb balesetek azonban idén is voltak a halottak napjához kapcsolódó hosszú hétvégén. Ketten pedig az autópályára hajtottak fel az ellenkező oldalon.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

„Vasárnap és hétfőn több kisebb anyagi kárral járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök” – tudtuk meg Janasóczki Attilától, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. – Ezek főként koccanásos balesetek voltak, amelyek elsősorban figyelmetlenségből adódtak. Ennek egyik magyarázata az is lehet, hogy a temetőlátogatások miatt több „hétvégi vezető” ül a volánhoz, miközben ilyenkor nagyobb a forgalom, mint egy átlagos hétvégén – hangsúlyozta a szóvivő.

Ketten az M30-ason mentek a forgalommal szemben. Mindkét sofőr szombaton nézte el a felhajtást az új sztrádaszakaszra, és temetői látogatás volt mindkét vezető úti célja is.

- Gyakorlatlanok és figyelmetlenek voltak, de szerencsére nem lett belőle tragédia. Egyikük – egy 82 éves asszony – szombaton kora reggel hajtott fel rossz oldalára az új M30-as autópályának. Két lengyel kamion is jött vele szemben, de a tapasztalt sofőrök lélekjelentének köszönhetően időben lehúzódtak, így nem lett baleset. Szombat délután pedig – ettől a helytől 10 kilométernyire -, egy hasonló eset történt, az autó vezetője szintén komolyabb baj nélkül megúszta a sztrádalátogatást – foglalta össze Janasóczki Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában