önbíráskodás

2021.11.08. 15:52

Elszámolási vita: késsel fenyegette a bérlőt a tulaj

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint az egyik férfi a tulajdonában lévő miskolci lakást 2020. július hónaptól bérbe adta. 2020. december elejére azonban lakbér és közüzemi díj hátralék halmozódott fel, ezt akarta tisztázni a bent lakó két családdal, azonban ehhez segítségül hívta a társait, így délután hárman érkeztek a lakáshoz – írja Magyarország Ügyészsége a honlapján.

Csengetésükre az egyik férfi bérlő nyitott ajtót, mire a vádlottak azonnal az engedélye nélkül benyomultak a lakásba oly módon, hogy a bérbeadó megfogta a férfi vállát, betolta a konyhába, mögötte pedig bementek a társai. A konyhában csak a bérbeadó és a bérlő tartózkodtak, a két másik férfi megállt az előszobában. A bérbeadó és a lakó között elszámolási vita alakult ki, nem jutottak megegyezésre, mivel a bérlő tagadta a tartozásokat. A tulajdonos ettől annyira indulatos lett, hogy a konyhaszekrény fiókjából kivett egy 12 cm pengehosszúságú kést, és azzal fenyegette meg a bérlőt, hogy amennyiben egy hónap múlva nem költöznek ki a lakásból, megöli és elássa a Bükkben.

A társainak nem volt tudomása a vita ilyen kimeneteléről. Mindhárman távoztak, viszont – annak érdekében, hogy költözésre ösztökéljék a lakókat – a férfi a tulajdonát képező routert magával vitte.

A sértett magánlaksértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a büntetlen előéletű bérbeadóval szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg két társával szemben – akik közül az egyik büntetlen, a másik büntetett – közérdekű munka büntetést indítványozott.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában