súlyos testi sértés

2021.11.16. 13:18

Csúnyákat mondott a gyerekre, betörték a fejét

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntette miatt. A férfiak baseball ütővel és baltával felfegyverkezve berontottak a sértett házába és olyan súlyosan bántalmazták, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

A vádirat szerint az egyik férfi 2020. november közepén telefonbeszélgetés során vitába keveredett a sértett férfival, aki az elkövető gyermekét többször sértő kifejezésekkel illette. A férfi annyira felháborodott ezen, hogy délután ismeretlen férfiak társaságában elment a sértett miskolci lakóházához, ahol kiabálva fenyegetőzött, de további konfliktus nem alakult ki, mivel a sértett férfi és a háztulajdonos is elbújtak – írja honlapján Magyarország Ügyészsége.

A férfi nem hagyta annyiban a dolgot, este megint beszélt telefonon haragosával, bocsánatkérésre szólította fel azzal, hogy ha ezt nem teszi meg, megveri. A sértett azonban nem kért bocsánatot, mire a vádlott három társát értesítette. Éjszaka megjelentek a sértett lakóhelyén, az eseményeket kezdeményező férfi egy baseball ütőt vitt magával. Az ott lakók akarata ellenére benyomultak a lakásba, és a bocsánatkérést követelő férfi azonnal megütötte a sértettet a baseball ütő nyelével, majd kétszer ököllel. A sértett ekkor már az ágyba feküdt, mikor a támadó társa a balta fokával a fejére ütött.

A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a férfiak látták a sértett erősen vérző fejsérülését, ezért elhagyták a lakást.

A cselekmény következtében a sértett az arckoponyacsont darabos törésével járó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A ház tulajdonosával együtt hatályos magánindítványt terjesztettek elő.

Az ügyészség a bántalmazást kezdeményező, letartóztatásban lévő visszaeső férfi, a két másik bűnügyi felügyelet alatt álló társával szemben börtönbüntetést indítványozott – egyikük esetében próbaidőre felfüggesztve. A letartóztatásban lévő és többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés az indítvány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában