életveszélyt okozó testi sértés

2021.11.12. 15:06

Avasi szurkálás: letartóztatásban a gyanúsított

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett 2021. november 9. napján az esti órákban két ember kíséretében Miskolcon az Avas városrészen sétált, amikor összetalálkoztak a gyanúsítottal és társaságával. Köztük volt a terhelt férfi barátnője is, akit korábban érzelmi szálak fűztek a sértetthez. Ennek tényét a gyanúsított már korábban sérelmezte és számon is kérte a férfin.

A társaság egyes tagjai vitatkozni kezdtek az este további alakulását illetően és egy kés is előkerült. Ezt a kést vette magához a gyanúsított. Amikor a sértett feléje lépett, hogy megnyugtassa, erre válaszul a terhelt férfi ököllel fejen és mellkason ütötte, majd a késsel mellkason szúrta korábbi riválisát. A sértett próbált védekezni, földre kerülésüket követően sikerült a gyanúsítottat rábírnia arra, hogy dobja el a kést. Ezt követően a terhelt a helyszínről elfutott, ám a rendőrök a közelben elfogták. A sértett mellüreget megnyitó életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanúsítottal szemben bűnösségének megállapítása esetén akár 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, mely már önmagában megalapozza a szökés és az elrejtőzés veszélyét, továbbá tartani kell attól is, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. A bíróság döntése során figyelembe vette azt is, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye – közölte a Miskolci Törvényszék a honlapján.

Mindezen okokból a bíróság 2021. december 12. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

A gyanúsítottat egyébként már két hasonló ügyben elítélték korábban.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/eletveszelyes-megszurta-rivalisat-5984699/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában