katasztrófavédelem

2021.11.09. 07:30

A 44. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 84 alkalommal riasztották, amiből 28 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Gyertyák okoztak tüzet egy családi ház bejárati ajtaja előtt Hernádnémetiben, a Bartók Béla utcában november 2-án. Az ingatlan tetőszerkezete három négyzetméteren, míg a ház elé épített szélfogó előtetője négy négyzetméteren gyulladt meg. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók megkezdték a tűz oltását, a munkálatokat az egységek fejezték be. Az eset során nem történt sérülés, az épület lakható maradt – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Kigyulladt egy teherszállító vonat dízelmozdonya Hidasnémetiben november 2-án. A tűz a tizenegy tehervagonból és két mozdonyból álló szerelvény egyik mozdonyát érintette. A gönci és az encsi hivatásos tűzoltók eloltották a lángoló motorteret és visszahűtötték a felforrósodott szerkezetet. Az eset során nem történt sérülés.

Két személygépkocsi ütközött össze a 37-es főút 62-es kilométerszelvényében, a hercegkúti elágazás közelében november 5-én. A balesethez a tolcsvai és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek egy embert feszítővágóval kiszabadítottak az egyik autóból, átadták a mentőknek és áramtalanították az érintett járműveket.

Lakóházban keletkezett tűz Ongán, a Major utcában november 7-én. A lángokat, amelyek a födémet és a padlásteret érintették, a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában