katasztrófavédelmi hírek

2021.11.03. 07:30

A 43. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 145 alkalommal riasztották, amiből 50 tűzoltás volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Két személygépkocsi ütközött össze a 25-ös főút 79-es kilométerszelvényében, Sajópüspökinél október 26-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval kiszabadítottak az egyik járműből, átadták őt a mentőknek, majd áramtalanították az autókat.

Kigyulladt egy munkagép Ózdon, a Max Aicher utcában október 26-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a teljes terjedelmében lángoló emelőkosaras járművet és visszahűtötték a felforrósodott részeit. Az eset során senki sem sérült meg.

Tűz ütött ki egy közel ötven négyzetméteres családi házban Szendrőn, a Rózsa utcában október 29-én. A lángokat a helyi hivatásos tűzoltók elfojtották, átvizsgálták az épületet és egy háztartási gázpalackot kihoztak az egyik helyiségből. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Út menti fának csapódott egy személygépkocsi Tiszaújváros belterületén, a 35-ös főúton október 30-án. A helyi hivatásos tűzoltók kiemelték a jármű sofőrjét, átadták a mentőknek és áramtalanították az autót.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Felsőtelekesen, a Petőfi utcában október 31-én. A tüzet, amely egy közeli garázs tetőszerkezetét is megrongálta néhány négyzetméteren, a szendrői hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek kiérkezése előtt egy háztartási gázpalack felhasadt, egy másikat sértetlenül kihoztak a tűzoltók. Az eset során nem történt sérülés.

Gyertyák okoztak tüzet egy családi ház bejáratánál, az előtető alatt Mezőkövesden, a Honvéd utcában október 31-én. A lángokat, amelyek körülbelül két négyzetmétert érintettek, a tulajdonos kezdte oltani. A munkálatokat a helyi hivatásos tűzoltók fejezték be, a tűz nem terjedt át a házra. Az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában