Utcai verekedés

2021.10.04. 18:00

Ütött, és maradandó sérülés lett belőle

Öt év szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék a homrogdi támadót.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék a vádlottnak az ügyében, akinek egy utcai szóváltás hevében ismerősére mért ütése a sértett számára életveszélyes következményekkel járt.

A vádlott és a sértett között már korábban is volt tettlegességig fajuló vita. 2018 decemberében egy homrogdi sörözőben ismét konfliktus alakult ki közöttük.

Záróra után az utcán a vádlott odament a sértetthez és társaságához, veszekedni, lökdösődni kezdtek, míg szét nem választották őket. A verekedés később folytatódott: a vádlott ököllel arcon ütötte a sértettet, aki elesve a fejét egy kapubeálló betonfelületébe ütötte, és életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. Az eljárás során bizonyítást nyert, hogy a sértett állkapocscsonttörése miatt három fogát elveszítette, illetve pszichés állapotában véglegesnek tekinthető negatív változás következett be, amely mindennapjait megnehezíti.

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelték, hogy a vádlott a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt követte el, s hogy az életveszélyes következményen túl a cselekmény a sértettnél maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást is eredményezett. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában