Tanácsok

2021.10.20. 20:00

Prevenció a családi napon is

Bűn és baleset-megelőzési tanácsokat kaptak a megjelent érdeklődök a Miskolci Egyetemen a Kelet-Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózatának családi napján.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vettek azon a családi napon, melyet 2021. október 16-án tartottak meg a Miskolci Egyetemen. A rendőrök segítségével a gyermekek átismételték a gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat.

Az előadók felhívták az érdeklődök figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára, és a körültekintő közlekedésre. A nap folyamán bűnmegelőzési témákról is beszélgettek a gyermekekkel – többek között az internethasználat veszélyeiről, a segélyhívó számok használatának szabályairól, droghasználatról – annak érdekében, hogy senki ne váljon bűncselekmények áldozatává.

Nagy sikert aratott a résztvevők között a rendőrségi járművek kipróbálásának lehetősége, népszerűek voltak a közlekedésbiztonsági játékok, és a bűnmegelőzési kiadványok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában