Ítélet

2021.10.26. 08:30

Öt évet kapott a bódult sofőr

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 2020 júliusában kábultan, vezetői engedély nélkül vezetett Miskolcon.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott új pszichoaktív szert fogyasztott, melytől bódult állapotba került és így vezette autóját 2020. július 25-én Miskolcon a József Attila utcán, áll a Miskolci Törvényszék közleményében. Az arra haladó rendőrök intézkedni akartak vele szemben, azonban a vádlott a fény- és hangjelzés ellenére nem állt meg, gyorsított, majd egy zsákutcába hajtott. Amikor észlelte, hogy nem tud tovább haladni, megfordult, viszont a rendőrök utolérték és kiszálltak a gépkocsiból. Az egyik járőr a terhelt autója mellé lépett, kezét a motorháztetőre tette, mire a férfi gázt adott és elindult; ennek hatására a rendőr megpördült és könyökével a járműnek ütközött. A vádlott nekihajtott a rendőrautó ajtajának, aztán elhagyta a helyszínt, míg az egyik kanyarban felhaladt a járdaszigetre és egy betonoszlopnak ütközött. Elfogásáig futva menekült.

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és járművezetés bódult állapotban vétsége miatt 5 év szabadságvesztésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője – a hivatalos személy elleni erőszak bűntettének vádja alóli – felmentés, illetve a büntetés enyhítése iránt fellebbezett, így az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában