Lezárt ügyek

2021.10.27. 18:00

Nem szép felhasználni más SZÉP-kártyáját

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 37 éves kazincbarcikai nővel szemben. A gyanúsított 2020. december 17-e előtt egy jogosulatlanul megszerzett SZÉP-kártyával négy alkalommal több tízezer forintért különböző készételeket vásárolt. Az eljárás adatai szerint az asszony a fizetőeszközt úgy szerezte meg, hogy azt a tulajdonosa egy miskolci cég éttermében felejtette.

A rendőrök a nyomozás eredményeként az elkövetőt azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyben szükséges eljárási cselekményeket a Miskolci Rendőrkapitányság elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre! Ne tartsák értékeiket könnyen hozzáférhető helyeken, nyitott táskákban és bevásárlókosarakban, illetve ezeket a tárgyakat ne hagyják őrizetlenül!

Amennyiben csalás áldozatává vált, haladéktalanul tegyen feljelentést a rendőrségen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában