rongálás és önbíráskodás

2021.10.29. 13:30

Letartóztatásban a nagyszülei perkupai házát felgyújtó férfi

A Kazincbarcikai Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2021. október 25-én felgyújtotta nagyszülei perkupai házát.

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottat nagyszülei nevelték fel, akik korábban ígéretet tettek neki arra, hogy a perkupai családi ház majd az ő tulajdonába kerül. A férfi életmódja miatt azonban a nagyszülők meggondolták magukat és elhatározták, hogy az ingatlant eladják. Ebbe viszont a gyanúsított nem tudott belenyugodni, ezért 2021. október 25-én este az ingatlanba annak ablakát betörve bement és másfél liter benzint locsolt szét, majd azt meggyújtotta. Mindezt a szomszédban lakó nagyszülők észlelték, ezért a tüzet rövid időn belül sikerült megfékezni – olvasható a Miskolci törvényszék oldalán.

A gyanúsított cselekményével mintegy 1 millió forint kárt okozott, ezért a sértettek vele szemben másnap rongálás bűntette miatt magánindítványt terjesztettek elő. A férfi ezután felhívta nagyapját és felszólította, hogy az ingatlan eladásától álljanak el, különben a házat újból felgyújtja, illetve két családtagját is „elintézi”.

A cselekmények alkalmasak önbíráskodás bűntette kísérletének, illetve rongálás bűntettének megállapítására.

A gyanúsított vonatkozásában megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné, azt folytatná, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Ezt támasztja alá az október 26-i nagyszülőknek címzett fenyegetése is, ezért a Kazincbarcikai Járásbíróság 2021. november 29. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/felgyujtotta-a-nagyszulei-hazat-5945117/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában