gyilkosság

2021.10.05. 09:00

Kegyetlenül halálra verte az ózdi asszonyt

Tényleges életfogytiglanit kapott az erőszakos, többszörös visszaeső férfi. A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Forrás: ÉM

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi egy ismerőse útján került kapcsolatba az Ózdon egyedül élő sértett nővel, akit megismerkedésük másnapján ismét felkeresett a lakásán. Arra kérte az asszonyt, hogy adja át részére a közös ismerősük által otthagyott telefont. A nő ezt megtagadta, ezért a férfi arcon ütötte, majd magához vette a telefont, és távozott a házból.

Másnap a férfi ismét elment a nőhöz, aki kérdőre vonta a telefonnal történtek miatt. Erre a vádlott a nőre támadt: fejét, testét ököllel, tenyérrel ütötte, minek hatására a sértett vérző arccal a konyha padlójára esett.

A támadó a földön fekvő nőt tovább bántalmazta, legalább harminc alkalommal megütötte, megrúgta. A sértett „száz évet fogsz ülni, te köcsög” kifejezéssel próbálta fenyegetni támadóját, mire az kiment a házból, a sérült nőre zárta az ajtót, és Budapestre utazott.

Nem lehetett megmenteni

A bíróság megállapítása szerint a sértett a bántalmazása során jelentős testi és lelki gyötrelmet szenvedett, a fej, a mellkas és has sérülései, az arckoponya, a borda és a szegycsont törése miatt a helyszínen elhunyt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén májusban H. P. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás bűntette miatt mint erőszakos többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és megállapította, hogy a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla hétfőn meghozott ítéletében változtatás nélkül helybenhagyta az elsőfokú határozatot, amely ezáltal jogerőre emelkedett.

(A borítóképen: A nő jelentős testi és lelki gyötrelmet szenvedett)

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/az-eletevel-fizetett-amiert-beengedte-a-lakasba-5617700/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szaz-evet-josolt-aldozata-eletfogytiglan-lehet-belole-5438539/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/beszamithato-az-ozdi-gyilkossag-vadlottja-5165518/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szaz-ev-borton-volt-a-haldoklo-asszony-joslata-4541768/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában