Utcai támadás

2021.10.15. 15:00

Hét év fegyházat kapott az idős nőt kifosztó férfi

Egy szolgálatban lévő miskolci buszvezető akadályozta meg a rablást.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott férfi tavaly június 5-én délelőtt a Fürdő utcai Szinva-hídon sétált, amikor észrevette a járóbottal egyedül közlekedő idős nőt. Odalépett hozzá, és a vállán lévő táska pántját megragadta, így próbálta meg értékeit elvenni tőle.

A nő segítségére sietett

Az asszony nem engedte el, a férfi viszont olyan erővel kezdte rángatni, hogy a nő a járdáról az úttestre került, majd újra a járdára, de a táskáját nem engedte el.

A dulakodásra felfigyelt az éppen arra haladó autóbusz vezetője, járművét megállította, kiszállt és az idős asszony segítségére sietett, aki a kezén és az arcán sérült meg. A Miskolci Járásbíróság idén június 24-én kelt ítéletében a vádlottat bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt 7 év – fegyházban végrehajtandó – szabadságvesztés büntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék érdemét tekintve helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, mindössze a bűnügyi költség összegét változtatta meg, illetve a büntetésbe beszámítani rendelte az elsőfokú ítélet meghozatalától a mai napig fogvatartásban töltött időt.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-rendorok-elfogtak-az-idos-nore-tamado-ferfit-4324794/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/eliteltek-a-miskolci-rablot-akit-a-buszvezeto-riasztott-el-5579048/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában