zsarolás

2021.10.26. 10:26

Egymillió volt a zsarolónál, amikor tetten érték

A Miskolci Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt vádat emelt azzal a 32 éves nővel szemben, aki korábbi hitelezőjét zsarolta meg.

Forrás: Pixabay/illusztráció

A vádirat szerint a vádlott még 2011. évben egy gesztelyi vállalkozótól – egy nőtől – kölcsönt kapott, amelyet kamattal kellett visszafizetnie – tájékoztatott honlapján a Magyarország Ügyészsége.

2020. február közepén a nő megjelent korábbi hitelezőjénél, akinek tudta nélkül mobiltelefonjával hangfelvételt készített arról a beszélgetésről, amelyben közöttük a hitelezésről volt szó. A hónap második felében újból felkereste, lejátszotta a hangfelvételt, és közölte, hogy büntetőeljárást kezdeményez a kamatos hitel miatt, de ezt elkerülheti, ha kétmillió forintot fizet. A nő azt válaszolta, hogy nincs annyi pénze, de a zsaroló másnap is azzal fenyegette meg, hogy feljelenti. A sértett annak érdekében, hogy békén hagyja, 100.000 forintot ígért. Az elkövető ezt kevesellte, és folyamatosan 2 milliót követelt, mire végül a nő beleegyezett abba, hogy 500.000 forintot fizet.

A nő március elején a pénzt átvette, de napokon belül ismét 2 milliót követelt. A hónap közepére megbeszélt időpontban a sértett 1 millió forintot átadott a vádlottnak, aki ezt is kevesellte, további másfél milliót követelt. Amikor a pénzzel a zsebében hazaindult, a rendőrök feltartóztatták, a pénzt lefoglalták.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában