Halottak napja

2021.10.31. 08:00

Biztonságban a megemlékezés pillanataiban is

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közutakon és a temetők környékén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, és keresik fel elhunyt szeretteik, valamint hozzátartozóik sírját. A nyugodt és kegyeletteljes megemlékezés érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai idén is kiemelt figyelmet fordítanak az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések, illetve bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására.

A rendőrök az ünnep zavartalan biztosítása érdekében a temetők, sírkertek, kegyhelyek környékén közbiztonsági, közlekedési, és bűnmegelőzési feladatokat látnak el. A rendőrök segítő, támogató jellegű jelenléte a sírkertek környékén, és a közutakon a szabályok betartását biztosítják a folyamatos forgalom, a torlódások elkerülése érdekében. Ezen időszak alatt a rendészeti feladatok ellátását a polgárőrök, valamint a települések önkormányzati rendészei is segítik.

Annak érdekében, hogy zavartalan legyen a megemlékezés, kérjük, hogy fogadják meg tanácsaikat, és ne feledjék, hogy a közlekedési szabályok betartásával a forgalmi torlódások elkerülhetők.

 • Amennyiben tömegközlekedéssel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, a kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt!
 • Az értékeit, személyi okmányait tartsa táskája, és ruházata belső zsebében!
 • Soha ne hagyja táskáját őrizetlenül!
 • Autóval lehetőség szerint őrzött, ennek hiányában jól látható, kivilágított helyen parkoljon!
 • A gépkocsi lezárt állapotáról annak elhagyásakor mindig győződjön meg, bármilyen kevés időre is hagyja el a járművet. Ha van az autóban beépített lopásgátló, használja azt! Az indítókulcsot, és a gépjármű iratait tartsa magánál biztonságos helyen!
 • Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen a látható helyeken!
 • Amennyiben a megemlékezés lakóhelyétől távolabb történik, kérje meg szomszédait, ismerőseit lakása szemmel tartására amíg távol van!
 • Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy otthona őrizetlenül marad!
 • A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály szakemberei külön az ünnepekre összeállított bűn- és baleset-megelőzési szórólapokkal hívja fel a temetőkbe látogatók figyelmét a biztonságuk érdekében.

  A temetők, és sírkertek környékén preventív jelleggel a főkapitányság iskolaőrei is besegítenek, munkájuk során többek közt szórólapokkal látják el az oda érkezőket.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában