lopás

2021.10.01. 18:45

A gyereke jelenlétében lopott a férfi

Az Encsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel döntött annak a csenyétei férfinak az ügyében, aki beismerte a kiskorú veszélyeztetése bűntette és lopás vétsége elkövetését.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A megállapított tényállás szerint a vádlott február 3-án a délutáni órákban 11 éves fiával utazott a Miskolcról Baktakéken át Csenyéte irányába közlekedő távolsági autóbuszon. A felszállást követően a férfi észlelte, hogy a jármű hátsó részében véletlenül idegen értéktárgyakat tartalmazó laptoptáskát hagytak hátra. A vádlott a számítógépet és egeret tartalmazó táskát nem adta le a busz vezetőjének vagy más hatóságnak, hanem magához vette azt, e cselekményével a sértettnek (a laptop tulajdonosának) – aki a járművön utazó személy munkáltatója – mintegy 260 ezer forint kárt okozott.

A vádlott kiskorú nevelésére, felügyeletére, gondozására köteles személyként azzal, hogy fentieket a gyermeke szeme láttára követte el, nevelési kötelezettségét súlyosan megszegve veszélyeztette a gyermek erkölcsi, érzelmi fejlődését.

A bíróság a vádlottal szemben 1 év 3 hónap szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetővégzés jogerős.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-gyermeke-szeme-lattara-lopta-el-a-buszon-felejtett-taskat-5648642/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában